Това каза за ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев. Ето го цялото интервю: Адв.Екимджиев,

...
Това каза за ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев. Ето го цялото интервю: Адв.Екимджиев,
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев за ФрогНюз: Това, че Кьовеши не се срещна със Сара...

Това сподели за ФрогНюз юрист Михаил Екимджиев.

 

Ето го цялото изявление:

 

Адв.Екимджиев, през вчерашния ден някогашният основен прокурор Иван Гешев публично влезе в политиката. Ще успее ли неговия план “Граждански блок ”?

Не, тъй като Гешев в никакъв случай не е имал задоволително свои персонални, чисто човешки и професионални качества да успее, нито като прокурор, нито като политик. Той получи извънреден късмет, тъй като в един миг кукловодите му го припознаха като артист, който може известно време да се прави на основен прокурор и в полза на истината съумя да заблуди, изключително първоначално, че е и основен прокурор. 

През цялото време изпълняваше една пародия, която беше разпознаваема от юристите и хората, които имат визия какво фактически би трябвало да съставлява основния прокурор в правовата страна. Както знаете той се срещаше с възпитаници, макар, че тези срещи са рискови за тяхното интелектуално и морално развиване, нямаше кой да го спре.

 

Ходеше по махалите и кварталите с малцинствено население, което беше забавно развлечение за хората, да го пипнат и да го видят. В един миг, когато същите тези кукловоди му дръпнаха шалтера, същите тези, които го сложиха на тази сцена, той се принуди да си бъде по едно и също време и сценарист и режисьор, и артист, само че се видя, че е безусловно импотентен в това ново амплоа.

Първо се опита да играе героична поза, известно време се репчеше на Борисов и Пеевски, след това извърши това, което му беше казано, да си тръгне по живо по крепко, с цел да няма по-тежки последствия за него. 

След особено за някои душевен болести циклично спихване, затихване на артистичните му функционалности, в този момент още веднъж му е пристигнала дейната фаза. Той има потребност от прожектори, медийно отразяване и аз с известно стеснение приказвам това, тъй като сега, ние с вас угаждаме на неговия нагон към всеславие и към суетата и егото му. 

Категорично той не може да бъде сполучлив политик, тъй като е слаб като артист и в случай че точно кукловодите му не му помпаха посредством съдружните им медии неговия изкуствено основан облик на основен прокурор, доста бързо и за хората, които не са с юридически знания, щеше да им стане ясно, че царят е гол и Гешев не може да бъде правист и основен прокурор.

Когато той нямаше поддръжката на тези кукловоди и на техните жълто-кафяви медии, стана ясно, че той не става и за политик, той е некадърен и слаб артист и не би могъл без тяхната медийна и логистична поддръжка да изиграе сполучливо ролята си на политик, той просто ще бъде един прям смешник, какъвто беше и като основен прокурор.

Как ви се коства наличието на и.д. основен прокурор Борислав Сарафов на конференцията в Брюксел за разширението на Шенген и ролята на България за сигурността по границите на Европейския съюз? Ще е безапелационен ли за присъединението ни в Шенген?

Докато го поносим като основен прокурор, то ще е почти същото. Основният въпрос е има ли качества той да бъде основен прокурор, и в случай че ние и хората от “сглобката ” сме решили да го търпят, за какво пък да не бъде на такива срещи. 

След като ние като общество го легитимираме и към този момент месеци наред, а може да стане и години ще го поносим безусловно неприспособим и той като Гешев, с неговата дясна ръка и съпричастен към „ Осемте джуджета “ и куп други безобразия в прокуратурата.

Иначе е изцяло обикновено един основен прокурор да взе участие в такива срещи, щом ние поносим да имаме подобен основен прокурор, за какво да не взе участие и той. 

Въпросът е - е ли Сарафов за тази служба, с тези професионални качества?

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши дойде на посещаване в България. Как ще коментирате визитата й, дали е обвързвана с " Лукойл " по някакъв метод?

Формално тя беше поканена от Центъра за проучване на демокрацията, може това да е едно протоколно посещаване. Хипотетично би могла да има и малко по-дълбока, многопластова дипломация - това, което излиза като информация по отношение на аферата “Лукойл ” и непотвърдената информация, с огромна поръчка и рекламация за меродавност, че Европейска комисия ще стартира наказателна процедура против България за нарушение на ембаргото.

 

Може да има и диалози в тази тенденция, тъй като тя прикани да има диалози в България да се одобри текст в Наказателния кодекс, с който да се криминализира нарушаването на ембаргото против Русия. Според мен двете тематики са свързани и съгласно и ни чакат съществени разтърсвания, както по линията на следствието на Европейска комисия, вероятно и от Кьовеши, по този начин и вътрешно политически, тъй като най-малко на пръв взор наподобява, че в тази спекулация са забъркани хора, които заявиха проевропейска и антируска позиция. Изглежда, че милионите рубли, които се раздават за подкупи, са били в положение да трансформират тези кардинални и високо моралистични позиции. А това, че Кьовеши не се срещна със Сарафов е доста явен знак за българската прокуратура. 

 

 

Адвокат Михаил Екимджиев е създател на Асоциацията за европейска интеграция и отбрана на човешките права. Практикуващ юрист е в региона на интернационалното обществено право, наказателно право и отбрана на правата на индивида. Осъществява процесуално посланичество пред Европейския съд по правата на индивида в Страсбург и Съда на Европейския съюз в Люксембург. Едни от първите решения на Европейския съд по правата на индивида и на Съда на Европейския съюз по „ български ” каузи са по проблеми на негови клиенти. Някои от тях предизвикат радикални законодателни промени и превъзмогване на тоталитарни практики в правораздаването и административната активност.

 

Интервю на Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР